Terug naar de Bron

28,95

Beschikbaar via nabestelling

De levertijd van dit boek bedraagt momenteel 6 tot 8 weken, u kunt het wel gewoon bestellen.

In het boek ‘Terug naar de Bron’ wordt de lezer meegenomen op een zoektocht naar de Joodse Jezus en een Joodse visie op de leer van het nieuwe verbond.

De laatste jaren is er een groeiende interesse onder christenen in de Messiaanse theologie. Steeds vaker komt men tot de ontdekking dat het bestuderen van de Bijbel vanuit een Joods cultureel kader tot verrassende ‘nieuwe’ inzichten kan leiden; inzichten die ogenschijnlijke tegenstrijdigheden in de Bijbel en de christelijke theologie op bevredigende wijze kunnen oplossen en verklaren.

Eeuwenlang heeft het ‘tweedelingsdenken’ de theologievorming van het christendom beïnvloed en het is tijd dat we ons van dit denken ontdoen. In dit boek zal de lezer uitgedaagd worden om stil te staan bij traditionele interpretaties en leerstellingen, deze kritisch te beschouwen, te evalueren en andere meer scherpere interpretaties - op basis van Schriftbewijsvoering en lezing vanuit een Joods interpretatiekader - te overdenken.

Binnen het kader van deze zoektocht staat het offerwerk van Jezus en Zijn gebrachte bevrijding van de zonden centraal; in alle studie is Hij ons houvast.

  • Geloofsopbouw, bijbelstudie

  • Hardcover

  • 948 pagina’s

  • ISBN: 978 90 79859 74 0

  • NUR: 700

De auteur

Mike Doeve

Mike Doeve