Vers van de (druk)pers Zwolle kleurt oranje!

Dit jaar was het onze beurt! Op woensdag 27 april 2016 bezochten Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane, vergezeld door diverse leden van de Koninklijke Familie, de prachtige binnenstad van Zwolle. De inwoners van Zwolle en de vele duizenden feestelijk uitgedoste bezoekers maakten er samen met de Oranjes een uitbundig feest van.

Iedereen is het er over eens…Koningsdag 2016 in Zwolle was een groot succes! De stad kijkt terug terug op een geweldig bezoek van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de prinsessen en diverse leden van de Koninklijke Familie aan de prachtige historische binnenstad van Zwolle. Vanaf het ontvangst door Burgemeester Henk Jan Meijer en Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten op de Nieuwe Havenbrug tot aan de spetterende muzikale finale met tal van Zwolse artiesten, onder aanvoering van de Typhoon, op het sfeervolle Broerenkerkplein verliep het programma zonnig en vlekkeloos. Andere hoogtepunten waren deze dag het cultuurhistorisch overzicht op de Blijmarkt (met onder meer Bertolf en Esther Groenenberg), de Parade op de Grote Markt , waar de relatie en samenwerking van Zwolle met de omliggende regio zichtbaar werd (met onder andere Jonnie en Therèse Boer van de Librije), de dynamische en inspirerende verbinding van breedte- en topsport op het Rodetorenplein, het intieme en verrassende optreden van buitenpianist Rik Elings, de Kamper Kogge en de vaartocht door de Thorbeckegracht.

Vele tienduizenden mensen ter plaatse vierden het feest mee en een recordaantal van ruim drie miljoen mensen keken naar de live-uitzending van de viering van Koningsdag in Zwolle.

‘Zwolle kleurt oranje!’ is het meest complete overzicht in beeld van deze fantastische Koningsdag. Zowel Met dit boek zult u steeds weer deze prachtige dag opnieuw beleven! Koningsdag 2016, een dag om nooit te vergeten! Een boek vol foto’s van de Koninklijke familie, de optredens en bezoekers van het onvergetelijke evenement. Een uniek document voor Zwollenaren en zij die het Koningshuis een warm hart toe dragen. Te bestellen in de webshop

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *