Recensies

Scholten Uitgeverij
5 out of 5

Titel: ALS HET LEVEN PIJN DOET Auteur: Annelies de Graaff Scholten Uitgeverij Recensie geschreven door: Meinsje Wijma Heel bewust liet Annelies op dat moment Gods hand los en nam afstand van haar geloof en stopte met bidden en Bijbellezen. Al snel bemerkt Annelies hoe leeg, bitter en eenzaam ze werd door God los te laten. Eerder raakten Huib en Annelies elkaar kwijt in hun huwelijk. Depressie speelde een rol, het onvermogen elkaar te vinden speelde mee en de onthutsende ontdekkingen uit Annelies’ jeugd over haar vader lag er ook aan te grondslag. Huib en Annelies kiezen ervoor te vechten voor hun huwelijk, ipv telkens te vechten in hun huwelijk. Maar juist als ze elkaar gevonden hebben komt er abrupt een einde aan het leven van Huib en blijft Annelies met twee jonge kinderen achter. De pijn van het onherroepelijke van de dood is hartverscheurend. Hun rouwproces werd een weg van pieken en dalen vol emoties die van uur tot uur en soms van minuut tot minuut konden wisselen. De lezer van dit boek zal geraakt worden door hun eerlijke vragen en gevoelens naar God en mensen tijdens dit rouwproces. Als het leven pijn doet geeft een volledig en, voor wie met rouw te maken heeft, herkenbaar beeld van de alledaagse confronterende aspecten temidden van rouw; gemis, afhankelijkheid, boosheid, troost, paniek, nachtmerries, graf bezoek, eerste verwarrende glimlachjes, met de kinderen er voor eerst zelf op uit, wel of niet op vakantie, invulling van feestdagen, gevoelens tijdens Bijbellezen, verlangens, het afvragen wat de zin van (vroege) dood is, angst een slechte getuige te zijn ivm opstandigheid. Laagje voor laagje verdiept Annelies’ geloof. Het geloof dat God haar staande houdt overtreft haar angst om te vallen. Ze ervaart dat ze stil kan worden bij Hem ipv in eigen kracht op hol te slaan. Dwars door alles heen is er deze ontdekking: ” Ik heb een Vader, Hij noemt mij Zijn kind.”

Meinsje Wijma
5 out of 5

Titel: FLUISTERENDE LIEFDE Auteur: Saskia Schouten Scholten Uitgeverij Recensie geschreven door: Meinsje Wijma Eerlijk duurt het langst, maar een kat in het nauw maakt rare sprongen en een leugentje om bestwil wordt al snel een kluwen waarin Ilona zich volledig vastdraait. In fluisterende liefde is het niet enkel Ilona die halve waarheden of onvolledige informatie deelt, ook om haar heen krijgt Ilona te maken met leugenachtige taferelen die weer invloed hebben op haar eigen waarneming en zelfvertrouwen. Hoe ontstijg je de kluwen van leugens en bedrog wanneer je er zo in verstrikt bent geraakt? Ondanks allerlei issues in dit boek is de schrijfster er goed in geslaagd om het een warm en gezellig boek te laten zijn. De lezer krijgt tussen de regels door meer en meer inzage in Ilona’s hart wat ze maar zo spaarzaam durft te laten zien. Als niet-christen kijkt Ilona vreemd aan tegen christenen en hun gewoontes. Mooi hoe in dit boek christenen leren van niet-christenen en andersom. Ilona mag ontdekken hoe God haar niet afwijst en hoe krachtig het wapen van gebed is. In beginsel het gebed van omstanders, maar durft zij het zelf ook? Ilona begrijpt zichzelf niet meer; ze gaat voor Boudewijn op de loop èn ze hoopt dat hij haar ziet, maar kan een relatie wel? Eerder is ze toch ook bruut afgewezen en gedumpt? Ilona en Boudewijn hebben beiden de wens om leugens en bedrog achter zich te laten en willen waarheid als basis voor een juiste start van een relatie, maar (hoe) lukt hun dit? De prachtige gedichten in dit boek zijn een waardevolle aanvulling op het verhaal. Een boek met een mooie balans tussen oplopende spanning en zacht gefluisterde liefde.

Meinsje Wijma
4 out of 5

Titel: ALLES OVER HOOP Auteur: Anne Alles Scholten Uitgeverij Recensie geschreven door: Meinsje Wijma Anne is nog maar 15 jaar wanneer ze zwanger wordt. Haar familie staat zorgzaam en liefdevol om Anne heen. Toch voelt ze zich apart. Immers opa en oma, de ouders van haar moeder, opa en oma, de ouders van haar vader en haar ouders, iedereen is altijd samen geweest, maar zij moet het alleen gaan doen! Alles ligt overhoop. Anne, haar achternaam is Alles, ligt overhoop. De titel van het boek omvat de situatie waarin ze zich bevindt, namelijk overhoop. Tevens gaat het in dit boek over Annes hoop die ze vallend en opstaand heeft mogen verwerven. Vijftien jaar, op school tiener, thuis moeder. In dit boek uit Anne haar woede, angst, bezorgdheid, ergernis, pubertijd en hoop op een bij haar leeftijd passende manier. Haar grove taalgebruik kan behoorlijk afschrikken, maar lezend gaat de lezer mee in de groei naar volwassenheid die Anne doormaakt. Ook haar groei naar, en uiteindelijke overgave aan God is invoelbaar beschreven. Het boek geeft een heldere inkijk in de gevolgen van grensoverschrijdend gedrag. Lag het eerdere grensoverschrijdende gedrag van een volwassene aan Annes zwangerschap ten grondslag of kwam het ook door haar jeugdige naïviteit? Dit boek is erg waardevol voor tieners en voor tiener- en jongvolwassen moeders. Maar dit boek is ook uitermate geschikt voor volwassenen, want hoe cruciaal is de trouwe, liefdevolle en respectvolle houding van ouders die er telkens voor Anne zijn! Ouders/begeleiders van kinderen en jongvolwassenen zullen zich dit tijdens het lezen van dit boek opnieuw realiseren.

Meinsje Wijma
5 out of 5

Titel: VLINDERDANS Auteur: Marijke van Dijk Uitgeverij Scholten Recensie geschreven door: Meinsje Wijma Gebroken in de cocon met als gevolg een gerafelde vleugel, desondanks klaar om te vliegen, om te dansen zelfs! Vlinderdans is deel drie van een ongekend mooie trilogie. Wie deze trilogie leest heeft iets prachtigs in handen. Evenals de eerste twee delen heeft ook dit derde deel spanning, verdriet en humor in zich. Ook kijkt dit boek eerlijk naar de gevolgen van dat wat we meemaken en komt het boek niet met goedkope oplossingen. Het is een breed georiënteerd boek en beschrijft genuanceerd over hoe het kan werken binnen diverse relaties. Onder andere in die van man/vrouw, ouder/kind, vriendschaps- en familierelaties. Ook schrijft dit boek over de waarde van het delen van onze gevoelens. Hoe we door te delen dichter bij de ander en dichter bij onszelf komen. De hoofdpersonages zijn beiden alleen met hun gedachten. Door het boek heen leren zij de kostbaarheid van delen, van elkaar corrigeren en van elkaar trouw blijven. Het boek schuwt intieme en ergerlijke onderwerpen niet. Hoewel vlinderdans de afrondende roman is binnen de vlinderdanstrilogie, en dit derde deel duidelijk toewerkt naar een eind, is ook dit boek uitermate leerzaam, boeiend en is het een roman die verder gaat ook ná de eerste verliefdheid. Een boek met verrassende wendingen die zorgen voor inzichten die van waarde zijn, ook voor het leven van de lezer zelf. Een trilogie, geschikt voor zowel mannen als vrouwen, waarom je zult kunnen huilen, om zult kunnen lachen en waar je in zult willen blijven lezen!

Meinsje Wijma
5 out of 5

Titel: KERK VOL KRACHT Geschreven door: Ardjan de Boo Uitgeverij Scholten Recensie geschreven door: Meinsje Wijma De 21-jarige auteur Ardjan de Boo, had al op heel jonge leeftijd liefde voor het Woord van God, wat zich meer en meer verdiepte tot liefde voor God Zelf. Aan de hand van het leven van Jozua wordt er in dit boek uitleg gegeven over dat wat de kerk nodig heeft om krachtig te worden. Gods kerk bestaat niet uit gebouwen van steen. God werkt met mensen die besloten hebben hun leven aan Jezus te geven. De kerk is de sleutel die God gebruikt om de wereld te transformeren door Zijn liefde. Jozua moet het werk afmaken waarvoor Mozes was geroepen. Mozes leidde het volk het land Egypte uit, maar Jozua leidt het volk het beloofde land Kanaän binnen. Waar Jozua kwam gebeurde altijd iets. Daar was God zichtbaar aan het werk. Daar kwam iets van de hemel op aarde. Aan de hand van Jozua’s leven worden wij aangemoedigd om tijd met God door te brengen. Door tijd met God door te brengen wordt Jozua klaargestoomd voor de taak die God hem toevertrouwt. God vormt ons, om in goede en slechte tijden, onder Gods zegen en dóór die zegen onze taak uit te kunnen voeren. ‘Kerk vol kracht’ is een boek vallend binnen de categorie geloofsopbouw en gemeenteopbouw. Het boek, met een verhalende verhaallijn, leest prettig. Al lezend is het puur genieten van de vertrouwensband die Jozua met God heeft. ‘Kerk vol kracht’ is een leerzaam boek om jezelf of een ander cadeau te doen. Dit boek is erg geschikt voor mannen en vrouwen die een taak hebben in de kerk. Hebben we dat niet allemaal?! Lezend in dit boekje wil je maar één ding: de bijbel lezen, tijd met God doorbrengen om te luisteren naar wat Hij zegt tegen jou. Gods voorwaarde voor zegen is afhankelijkheid. ‘Blijf in Mij, dan blijf Ik in u.’

Meinsje Wijma
5 out of 5

Hey Anne, Ik heb je boek (nog) niet gelezen. Zelf ben ik op mijn 17e zwanger geraakt. Ik heb je verhaal bij ‘de verandering’ gezien. Ik herken het stukje van aandacht zoeken waar je het dan wel kan krijgen, en de angst om nee te zeggen om dan afgewezen te worden, en zo zwanger te raken. Ik lees de reacties en zie dat mensen onbegrip hebben. Ik herken dat ook, het is oh zo makkelijk praten van buiten af. Als je een boek leest, een verhaal achteraf, dan kun je natuurlijk makkelijk zien waar het anders had gemoeten. We zijn niet alwetend, alleen God is dat en Hij houd alles in Zijn hand! Het leven loopt vaak niet zo dat je zulke dingen kan voorkomen, anders waren er niet zoveel tiener zwangerschappen. Ik werd erg geraakt door je stukje wat je vertelde over hoe God je bevestigd heeft in hoe bijzonder je bent voor Hem en dat je kindje dat ook is. Laat je dat besef nooit afpakken, jij mag er 100% zijn en er is vast heel veel waarin je nog mag leren, dat is een overeenkomst in het leven van alle mensen hoor 😉 Ik ben heel trots op je dat je hebt gekozen om je kindje te houden. Ik was zelf ook bang voor spijt en ben daarom nu ook al 12 jaar (alleenstaande) moeder. Het is een pittige weg, maar ook een mooie weg en met God aan je zijde ben je veilig en gebeuren de mooiste dingen. Het is fijn om te zien dat het gezin waar je uit komt je zo heeft opgevangen en geholpen en je zoveel liefde geeft! (ver)oordelen komt niet van God, onthoud dat maar! Als je een andere weg moet gaan zal Hij je bij de hand nemen en je dat laten zien, op een liefdevolle manier. Jij hebt maar om te gaan met alles wat er speelt, dat is lang niet altijd makkelijk. Ik bid dat jij je een parel in Gods hand weet! Liefs, Esther.

Esther
5 out of 5

Boek: OVER GRENZEN Auteur: Natasja Vermoten Recensie geschreven door: Meinsje Wijma Iedere keer was er een reden waarom tranen verboden waren; haar make-up zou er van uitlopen, haar huid zou sneller oud worden, ze zou de klanten afschrikken, ze zou uitdrogen, het verleden zou zich niet laten bewateren en de toekomst kende geen bronnen die nu al bijgevuld hoefden te worden. Schrijnend, zonder te mogen schreien. De woorden in dit 435 pagina’s tellende indrukwekkende boek, geven eerst geen geheimen prijs, maar herbergen geheimzinnigheid en oplopende spanning en dreiging. Wanneer het langzamerhand duidelijk wordt wat er werkelijk speelt blijft het mogelijk om aangeslagen verder te lezen over de mens achter de prostituee, tevens het onmenselijke van prostitutie. Over grenzen is een terechte titel; er wordt immers over iedere grens heengewalst bij vrouwen die vaak ook letterlijk over de grens zijn getrokken. Dit boek, met passende indrukwekkende cover, geeft woorden aan datgene waar geen woorden voor zijn. Veel gedetailleerd geschreven stukken in dit boek zijn weerzinwekkend om te lezen. Op kundige wijze weerspiegelt de auteur hoe moeilijk het is om uit bestaande, door armoede en cultuurgebonden tragedies en aan schijnbaar betrouwbare, maar onbetrouwbaren, te ontsnappen. De hoofdpersonen (Ryan en Rahayla) gaan hun weg met en zonder Isus. (Jezus) Brengt Hij hoop en verandering? Dit boek zal binnenkomen. Geschikt voor een ieder die eerlijk en volwassen onder ogen durft zien wat er grens-overschrijdend gaande is.

Meinsje Wijma
4 out of 5

Boek: FRISSE WATERSTROMEN Auteur: Yvonne Rijnsburger Recensie geschreven door: Meinsje Wijma “Heer, zo gaat het nu altijd. Net als je denkt, dat je ergens op je plek bent, net als je denkt dat je leven een keer ten goede heeft genomen, krijg je dit. Als U al mijn tranen heeft bewaard, dan zijn ze ondertussen veranderd in een enorm waterparadijs.” Frisse waterstromen begint met een dag vol tegenslagen. Dit staat symbool voor het leven van Daniela. Haar huidige leven wordt meer en meer in beslag genomen door narigheid uit haar verleden. Met ieder nieuw verdriet gaan oude wonden weer open. Afwijzing was de rode draad in haar leven. Daniela raakt teleurgesteld in mensen die ze vertrouwde en de belofte van een nabije God is voor Daniela nog niet zichtbaar geworden. Daniela besluit haar leven in Nederland achter zich te laten en neemt een baan aan als receptioniste bij een hotel in Oostenrijk. Is haar nieuwe werkgever, Ethan, betrouwbaar? Hoe komt het dat hij zich zo goed kan inleven in haar vragen? Het boek bestaat uit korte overzichtelijke hoofdstukken welke prettig lezen doordat de hoofdstukken vloeiend in elkaar overlopen. Meestal gaat het ene hoofdstuk over Daniela en het volgende hoofdstuk over Ethan. Het boek heeft inhoud door de diverse (geloofs)thema’s die behandeld worden. Anderzijds leest het ook luchtig en ontspannen mede doordat het boek zich afspeelt in een hotel in Oostenrijk. De schrijfster weet goed de balans te behouden tussen lading en luchtig. Deze geloofsroman zal met name vrouwen weten te boeien. Niet een boek om meermaals te lezen, maar zeker een boek waarin het mogelijk is om helemaal in het verhaal op te gaan.

Meinsje Wijma
5 out of 5

Na schrijversliefde te hebben gelezen was ik erg benieuwd naar deze vervolgroman die ook heel goed zelfstandig te lezen is. En ik werd niet teleurgesteld. Het is een realistisch verhaal, vlot geschreven, je kunt je goed inleven in de personen omdat de karakters goed worden neergezet. Dit geldt zowel voor de hoofdpersoon Ilona als de bijpersonen. Het verhaal heeft een vrij heftig begin, dit wordt op een toch nette manier beschreven. Ilona wordt op een vervelende manier aan de kant gezet door haar ex-vriend en vlucht voor haar gevoelens door een vakantie te boeken. Hier wordt ze door haar gemoedstoestand een makkelijke prooi voor een charmeur waar ze zich aan verliest. Deze komt later in het verhaal terug als een vreemdgaande gelovige uit haar kerkgemeente. Ilona komt op een realistische manier tot geloof, dit proces wordt mooi uitgediept. Boudewijn moet heel veel moeite doen om haar vertrouwen en liefde voor zich te winnen, wat heel natuurlijk is m.b.t. haar verleden. Het verhaal speelt zich voor een deel af in Roemenië maar het wordt gelukkig geen aardrijkskundig verhaal. De dingen die je leest zijn voldoende om de situatie waarin men zich daar bevind te begrijpen. Het is een boek wat je moeilijk kunt wegleggen, het houdt je aandacht écht vast en leest vlot. Onderwerpen die in dit boek naar voren komen zijn: *Ex-vriend met criminele achtergrond *Intieme omgang voor het huwelijk *Ontwikkelingshulp in Roemenië *Tot geloof komen *Gebroken relaties in familie, vriendschap en liefde die niet altijd een happy end hebben, net als in het normale leven gebeurt. *Stalking *Pesten op het werk *Vreemdgaan van een gelovige. Deze roman is zeker een aanrader!

Fenny van Essen
5 out of 5

Dat je vriend de relatie uitmaakt met een brief en je zo alleen laat, dat je daarna op vakantie gaat en in de armen valt van de eerste de beste charmeur die je daarna ook laat vallen is een vrij pittig begin van dit verhaal. Ilona krijgt het zwaar te verduren en je merkt als lezer dat ze het best moeilijk heeft. Dat wordt mede onderbouwd omdat Saskia Schouten je ook meeneemt in de gedachtegangen van deze vrouw. Ze kan heel wisselend en soms impulsief reageren en dat doet ze vooral bij Boudewijn. Boudewijn is de zwager van haar beste vriendin en zwaar verliefd op Ilona. Hij doet er alles aan om haar voor zich te winnen met alleen maar goede bedoelingen. Ilona blijft hem echter afwijzen waardoor hij afstand neemt maar op dat moment voelt ze zich ineens tot hem aangetrokken. Ze draaien om elkaar heen, lijkt het wel. Ondertussen komen ze elkaar steeds tegen in verschillende situaties en Ilona laat stukje bij beetje haar voornemen om nooit meer een man te vertrouwen los, de vraag is dan of ze dat op tijd laat zien aan diegene waar ze van houdt. Naast dit verhaal brengt Saskia verschillende onderwerpen ter sprake, het meest centraal staat de werkvakantie in Roemenië, waar ze met elkaar de plaatselijke bevolking helpen maar het beleven van het geloof voor jonge mensen vind ook een mooi plekje in dit verhaal. Wat ook mooi naar voren kwam is dat er vriendinnen zijn die Ilona ondanks haar nukken niet laten vallen, die naar haar omkijken en ook durven te zeggen als ze vinden dat ze vervelend doet. Een goed voorbeeld van hoe vriendschappen kunnen zijn. Dit is een boek waar je echt even voor gaat zitten, dat je soms na een boze bui van Ilona even aan de kant legt om later weer verder te lezen omdat je wilt weten hoe het afloopt. Het gaat over vriendschappen, geloof, afwijzen en vertrouwen winnen. Onderwerpen die mij erg aanspraken en dat alles maakt dit een mooie vervolg op het vorige boek van Saskia. Dit boek kun je prima lezen zonder dat je deel 1 gelezen hebt maar omdat ik van het eerste deel heel erg genoten heb raad ik je aan om beide boeken te lezen.

Diane Kooistra
4 out of 5

Je valt meteen binnen in een heftige situatie. De relatie van Ilona met Mark wordt verbroken via een brief. Hoe kun je zoiets accepteren? Ilona vlucht door op vakantie te gaan. Daar laat ze zich verleiden tot een vluchtige vakantieliefde, waarbij ze bedrogen uitkomt. Nu moet ze even niets van mannen hebben. Haar vertrouwen is volledig weg. En als dan Boudewijn laat blijken dat hij verliefd op haar is, doet ze alles om hem te ontwijken. Wel heeft ze inmiddels afgesproken op werkreis naar Roemenië te gaan. Maar Boudewijn blijkt ook mee te gaan. Dat wordt een probleem. De vaart zit er goed in bij deze positief christelijke roman. Nergens is het verhaal saai, je wordt meegesleept in de wanhoop van Ilona, als ze zich afgewezen voelt, als ze voorzichtig in aanraking komt met het christelijk geloof, als Mark opeens toch weer op de stoep staat, als blijkt dat christenen geen heiligen zijn, integendeel. In eerste instantie vond ik het verhaal wat gewoontjes. Maar na enkele tientallen bladzijden begon ik dat prettig te vinden. In veel films en boeken worden situaties uitvergroot, daar zijn we aan gewend, maar het maakt de situaties minder echt. Niet bij Saskia. Het gaat over gewone mensen, reële situaties en gevoelens. Gebroken relaties in families, in vriendschappen en liefdesrelaties. En de pogingen tot herstel, die de ene keer wel succes hebben, maar andere keren niet. Iedereen maakt dat mee in zijn of haar leven. Dat maakt dat je je dicht betrokken voelt bij dit boek. Het is een prachtig boek voor iedereen, of je nu christelijk bent of niet. Hoewel het enigszins een vervolg is op het boek ‘Schrijversliefde’ is het volledig apart te lezen.

Cora van Dijk
4 out of 5

Voor alle volgelingen van Jezus Christus heeft Nicolas van Amerom een praktisch boek geschreven over hoe om te gaan met onze smartphone, of liever, de invloed van de toegang die onze smartphone ons geeft tot de virtuele wereld. De virtuele wereld is enorm, overweldigend en veeleisend. Of liever gezegd: onze ego is enorm, overweldigend en veeleisend. Nog meer dan vroeger worden we in de verleiding gebracht om een schijnbeeld van onszelf te tonen. Zonder smartphone konden we niet meer dan 3 intieme vrienden, 12 wat minder intieme vrienden en een kring kennissen onderhouden. Met smartphone barst ons leven van de ‘vrienden’ aan wie we denken te moeten vertellen en laten zien dat we stralende, succesvolle mensen zijn. Nicolas heeft Jezus’ recept voor een betere verhouding met onze smartphone (of liever gezegd met ons hart) in 7 hoofdstukken weer. Hoe ben ik mezelf in de virtuele wereld? Hoe kan ik een licht van Jezus zijn, een kind van God de Vader op het wereldwijde web? Hoe ga ik met verleidingen en verlangens om? Hoe kijk ik naar andere mensen? Hoe blijf ik zuiver in mijn seksualiteit? Hoe geef ik de dwang om gezien en gehoord te worden aan God? Hoe neem ik welverdiende rust met al mijn devices? Nicolas werkt de antwoorden op deze vragen uit en gaat zichzelf daarbij niet uit de weg. Hij vertelt hoe het bij hem ook zuigt. Heel mooi dat Hij een gebed aan het eind van elk hoofdstuk zet. Praktisch en goed. Maak jezelf los van je Self en geef je hart, tijd en talent weer (en steeds opnieuw) over aan God. Dit is een boek om steeds opnieuw weer te raadplegen, maar nog liever: lees de Bijbel en zie hoe Jezus zegt: Kom tot Mij, allen die vermoeid en belast zijn, ik zal je rust geven. Mooi vormgegeven. Makkelijk te lezen. Ontzettend actueel. Ongelooflijk sterke titel: Like Me, ik lees het als: “zoals Jezus” en niet “Wil je me alsjeblieft leuk vinden”. Ik geef dit boek 4 likes eh… sterren.

Frea Kroese
4 out of 5

Ik kende Anne-Minke al een beetje uit de christelijke bloggersgroep, maar het kwam pas echt tot een gesprek toen ze lid werd van de online bijbelstudiegroep bij Good Morning Girls België. Over Hartlopen Anne-Minke heeft een grote liefde voor Afrika. Na een reis naar Rwanda wil ze zo graag iets betekenen voor de Afrikaanse bevolking, die vaak met grote armoede en een gebrek aan persoonlijke hygiëne en medische verzorging te maken heeft. Anne-Minke is een alleenstaande mama van zes kinderen én onthaalmoeder. Haar leven speelt zich dus grotendeels thuis af. Hoe kan ze dan iets betekenen voor de kinderen in Afrika? Wat ik gelezen heb… Een halve marathon lopen is een haalbaar doel en nog leuk ook. (Uit: Hartlopen, p.19) Ik dacht: ze is helemaal gek geworden! Lopen is niet bepaald mijn favoriete hobby. Laat staan iets wat op een marathon lijkt. Het idee alleen al… Maar Anne-Minke heeft wel een aanstekelijk enthousiasme. Ze vertelt verder over een Open Doors-dag waar Anne van der Bijl het volgende zei: dat God mensen vaak in onmogelijke situaties brengt, maar dat je toch mag optrekken in het vertrouwen dat je op een Goddelijke Missie gaat met een Goddelijke Boodschap. (Uit: Hartlopen, p.32) Anne-Minke krijgt het op haar hart de Muskathlon te gaan lopen, een halve marathon voor Compassion. Ze moet de reis goed voorbereiden, sponsors zoeken, zorgen dat ze fysiek getraind is. Ze krijgt veel steun, maar ook wel wat tegenstand, onbegrip, zeg maar. We zien hoe Anne-Minke eerst figuurlijk stap voor stap in vertrouwen met God op wandel gaat om dan uiteindelijk in Kenia letterlijk de ene voet voor de andere te zetten en de halve marathon te lopen. Door het opgehaalde sponsorgeld veranderde niet alleen het leven van de Kenianen die haar mochten ontmoeten, maar ook het leven van Anne-Minke zelf. Conclusie Temidden van al het onrecht, het ondraaglijke lijden klinkt soms de roep: God waar bent U? God vraagt: Waar ben jij? Dit boekje is een mooi getuigenis! Het laat je zien hoe je vol geloofsvertrouwen uit die boot mag stappen om je eigen Goddelijke Missie met een Goddelijke Boodschap te volbrengen. Een aanrader! Lees een volledige review op twinsaneandthriving.com

Evie Vermeulen