Kito de Dijkpoortkat

14,50

Uitverkocht

Hattem is bekend van Anton Pieck, maar vanaf nu ook van Kito de Dijkpoortkat. Kito is een ondeugend, rood katertje. Hij is ook heel nieuwsgierig en elke dag gaat de kat op ontdekkingstocht door Hattem. Het liefst slaapt hij in de mooie stoel die in de historische Dijkpoort staat. Maar het vrouwtje dat in de poort woont, is geen kattenliefhebber. En dan is er ook nog de spookhond Kladdegat die op Kito jaagt.

Sandra Oosterveen heeft twee succesvolle boeken voor jongeren geschreven. Dit is haar eerste voorleesboek en ze weet jonge kinderen met haar verhalen te raken door de rake typering van de kat en de avontuurlijke sfeerbeschrijving. Kinderen die de verhaaltjes over Kito horen, zullen zeker met de poes meeleven. De twintig verhaaltjes zijn geschikt om voor te lezen voor het slapen gaan, want ondanks de spanning loopt elk verhaaltje goed af.

Sandra is dyslexiespecialist en haar stijl van schrijven is helder, met korte zinnen en eenvoudig taalgebruik. De tekst is daardoor zeer geschikt om voor te lezen. Kinderen van ongeveer zeven jaar kunnen de tekst zelf proberen te lezen.

Kito de Dijkpoortkat is in zijn soort een uniek boek. Dit komt door de prachtige foto-illustraties die door de auteur zelf zijn gemaakt. Deze plaatjes zijn écht een aanvulling op de tekst en kinderen zullen de verhaaltjes daardoor nog beter begrijpen. De illustraties zijn ook een prima middel om met het kind te praten over het verhaalverloop.

Kito prikkelt de verbeelding van jonge kinderen

Sandra Oosterveen, docent Nederlands op een middelbare school, is gefascineerd door taal, historie en het Hollandse land. Op uitnodiging van een lokale televisiezender schreef Sandra een reeks verhalen. Een reeks die inmiddels in het hele land te zien is. Verhalen die de verbeelding prikkelen met een hoofdrol voor Kito. Een nieuwsgierige kater.

In de eerste uitgave ontdekt Kito de Hanzestad Hattem en beleeft hij tal van avonturen. De oranje kater woont in de stadspoort binnen de muren.

Rijk geillustreerd met tekeningen en fraaie foto’s van de aloude stad en de omgeving. Kito is een boek dat naadloos aansluit op de belevingswereld van kinderen van nu. Om voor te lezen of zelf te lezen. Bij het openslaan klinkt een kattebelletje.

Dat Kito de grens oversteekt staat buiten kijf. Kito de Dijkpoortkat is het eerste deel van een succesvolle reeks. Een boek dat je elke keer weer pakt. Als lees- of prentenboek. Herkenbaar voor wie Hattem en omgeving kent. Verrassend voor wie het aloude stadje nog nooit bezocht heeft. Een heerlijk boek voor de allerkleinsten vanaf vier jaar. Een boek om cadeau te doen of gewoon voor je zelf....

Kito prikkelt en stimuleert en prikkelt de fantasie van jonge kinderen.

Een boek waar je in kijkt, in leest en uit voorleest met een lach op je gezicht.

  • Fictie 4-6 jaar

  • Hardcover

  • 46 Pagina’s

  • ISBN: 978 90 79859 21 4

  • NUR: 281

De auteur

Sandra Oosterveen

Sandra Oosterveen