Over ons

Een christelijke uitgever met passie: Scholten Uitgeverij

Christelijke uitgever – Scholten Uitgeverij BV

Is ruim tien jaar actief binnen de boeiende christelijke uitgeverij. Wij zijn geen bedrijf met een hele lange geschiedenis, maar wel een bedrijf dat op verschillende vlakken mooie werken heeft uitgebracht.
Dagboeken, magazines, bijbelstudieboeken, gidsen, gedichtenbundels, jubileumboeken en nog veel meer.

Van drukkerij tot christelijke uitgeverij

Als drukkerij hebben wij in 2007 de eerste aanvragen gekregen om christelijke boeken uit te geven.
Dit was de eerste stap om de drukkerij zelfstandig verder te laten gaan en ons volledig te gaan focussen op het publiceren en uitgeven van boeken en magazines.

Onafhankelijke status

Opmerkelijk is de onafhankelijke status van onze christelijke uitgeverij. Wij zijn één van de weinige zelfstandige uitgevershuizen in de Nederlandse boekenwereld. De uitgeverij wordt gerund vanuit een kantoor aan de rand van het mooie centrum van Zwolle. Scholten Uitgeverij BV is gevestigd aan de Burgemeester Drijbersingel 25 te Zwolle.

Advies

Een groot gedeelte van onze werkzaamheden bestaat uit het begeleiden van het hele traject van uitgeven.
Ook geven wij graag advies en werken wij mee bij het uitgeven van eigen werken in eigen beheer. U houdt dan de regie en wij kijken en adviseren  mee.

Dit betekent dat we onder meer ondersteuning bieden bij:

  • tekstschrijven;
  • vormgeven;
  • vertalen van Nederlands naar een andere taal en andersom;
  • opmaak;
  • inkoop.

Vanwege onze ervaring in de grafische sector willen wij u graag ondersteuning bieden vanaf het eerste idee tot en met de distributie van het drukwerk. Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek.

Identiteit

Wij zijn een christelijk uitgeverij. Dit betekent dat de christelijke levensbeschouwing nadrukkelijk een plaats heeft binnen onze werkwijze. Onze christelijke uitgeverij wil zich profileren op het gebied van levensvisie, godsdienst en kerk, spiritualiteit en zingeving.

Vanwege onze christelijke identiteit geven wij niet zondermeer alles uit. Het heeft onze voorkeur werken te drukken en uit te geven die een bijdrage leveren aan onze geloofsovertuiging.
Dit betekent overigens niet dat we geen niet-christelijke uitingen oppakken. Ook deze aanvragen zullen we met zorg uitvoeren.

Van uitgeven tot begeleiden: wij willen u graag helpen!