Boekpresentatie Brokstukken

Johan Werkman werd gepest. Als kind, op school. Een verleden dat de ogenschijnlijk stoere Werkman tekende voor het leven. Zijn eigen verhaal inspireerde de geboren Noorderling tot het schrijven van ‘Brokstukken’. Een roman die een totaal ander licht werpt op slachtoffers en pesters.

‘Brokstukken’ benadert de problematiek van het pesten net even anders dan de meeste boeken. Ook een pester draagt immers vaak een heel verhaal bij zich en wie gepest wordt is allesbehalve ‘zomaar’ kwetsbaar. Een bijzondere uitgave die hopelijk bijdraagt aan het stoppen van pesten op scholen en de werkvloer.

Het boek vertelt het verhaal van Dirk. Zijn ver weg gedrukte pestverleden wordt, na een verschrikkelijk drama, opnieuw realiteit. Het knaagt aan hem en het wordt Dirk duidelijk dat hij dingen uit zijn verleden recht moet zetten. “Zijn leven van eenzaamheid, diepe spijt en weggedrukt verdriet krijgt een doel als hij de regie uit handen geeft.”

De in het Groningse Warffum geboren Johan Werkman woont in Bovensmilde en weet het evangelie op een eenvoudige, toegankelijke en dagelijks toepasbare wijze te vertalen in een spannend verhaal. ‘Brokstukken’ is dan ook niet zomaar een roman, maar een verhaal waar je echt iets mee kunt. Gebaseerd op Johan’s persoonlijke leven.

Johan Werkman oogt stoer. Het type ruwe bolster blanke pit. Stevig gebouwd en zelfverzekerd. Hoe anders kan het zijn. ‘Brokstukken vertelt Johan’s persoonlijke verhaal.

Een roman over pesten en gepest worden waarin de auteur zich uiterst kwetsbaar opstelt en en de persoonlijke confrontatie niet uit de weg gaat.

Zaterdag 3 december overhandigt uitgever Cees Scholten het eerste exemplaar aan de auteur in het Lichtpunt aan De Boomgaard 7 in Assen. Aanvang 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur).  Wil je erbij zijn stuur dan een email naar cees@scholtenuitgeverij.nl Brokstukken’ is eveneens verkrijgbaar als ebook. Bestel ‘Brokstukken’ in de webshop

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *