Boekpresentatie De oorlog ver weg 1949 – 1962

Vrijdag 14 augustus is het Historisch Centrum Overijssel te Zwolle het decor voor de presentatie van ‘De oorlog ver weg 1949-1962’, geschreven door Gerrit ter Haar.

De auteur dook in de historie van voormalig Nederlands Indië en geeft een beeld van de gebeurtenissen aan de hand van historische gegevens en boeiende interviews.

Ter Haar sprak met oud-strijders en familieleden uit onder meer Kampen, Heino, Raalte, Nieuwleusen, Dalfsen, Hattem, Deventer, Enschede en Zwolle. Verhalen die van tijd tot tijd door merg en been gaan en tegelijkertijd ontroeren. Verhalen waar je stil van wordt. Vertelt door de ogen van de betrokkenen zelf. Gestaafd met feiten uit de rijke archieven van onder meer het Nationaal Archief en het Historisch Centrum Overijssel.

“De waarheid is anders”, aldus de auteur. “Het boek rekent af met de heersende perceptie en vooroordelen jegens burgers, militairen en in ons land wonende medelanders. ‘De Oorlog ver weg 1949-1962’ vertelt, evenals in het eerste deel, het verhaal door andere ogen. De ogen van oud strijders.

Op Vrijdag 14 augustus ontvangt de Burgemeester van Zwolle H.J. Meijer in het bijzijn van betrokkenen en geïnterviewden het eerste exemplaar uit handen van de auteur.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *