Eerste exemplaar ‘Een Spijker aan de Brug’ voor Opperrabijn Binyomin Jacobs

Zwolle, In het bijzijn van tal van genodigden en belangstellenden ontving Opperrabijn Binyomin Jacobs in de Zwolse Synagoge het eerste exemplaar van ‘Een Spijker aan de Brug’ uit handen van auteur Kees Sybrandi. Jacobs bedankte de auteur en de Stichting Boete en Verzoening voor het baanbrekende werk en sprak woorden van oprechte dankbaarheid. Woorden uit respect voor het werk van de meer dan 100 vrijwilligers die een of meerdere weken per jaar werken aan het herstel van Joodse begraafplaatsen in ons land. Jacobs: “Een vriendschap waardoor wij ons gesteund en gesterkt voelen.”

Inmiddels zijn er al meer 100 Joodse begraafplaatsen hersteld in onder meer Dordrecht, Rotterdam, Nijmegen, Amersfoort, Utrecht, Enschede, Groningen. Daarnaast blikt Sybrandi terug op diverse gebedsreizen naar Oost-Europa. Kees Sybrandi staat in ‘Een Spijker aan de brug’ op geheel eigen wijze stil bij wat het werk van verzoening uitwerkt bij de Joodse Gemeenschap.

Uitgever Cees Scholten overhandigde het eerste exemplaar aan auteur Kees Sybrandi die het op zijn beurt door gaf aan Opperrabijn Binyomin Jacobs.

De geheel herziene tweede druk is aangevuld met veel foto’s en illustraties van de hand van de Joodse Kunstenaar Marc Klijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *