LEV geeft ‘Zijn Rechterhand’ weg op inspiratiedag

Op 12 april vond de inspiratiedag van scholengroep LEV West-Nederland plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Tijdens deze inspiratiedag werd het boek ‘Zijn Rechterhand’ door auteur Rolf Robbe officieel overhandigd aan bestuurslid Henk Eilander. En hij was niet de enige: alle 500 aanwezige leerkrachten mochten tot hun verrassing een exemplaar van het boek mee naar huis nemen.

Workshops en lezingen

LEV is een groep van 26 christelijke basisscholen in Nederland waar de Bijbel de basis vormt voor het onderwijs. Tijdens de inspiratiedag in Leiden kwamen zo’n 500 leraren vanuit heel West-Nederland bij elkaar om workshops en lezingen te volgen en zo geïnspireerd en toegerust te worden. Zo konden ze o.a. luisteren naar lezingen van Gor Khatchikyan, Erik Scherder en een workshop volgen van Rolf Robbe over ‘Verwondering in het Bijbelonderwijs’.

Een boek vol wonderen

De workshop over verwondering was niet toevallig. Rolf Robbe schreef samen met Erik van Westreenen het boek ‘Zijn Rechterhand’ met als ondertitel: ‘Het mysterie van Jezus wonderen’. In het boek bekijken ze de wonderen van Jezus vanuit diverse invalshoeken. De Bijbellezer zoekt in de Bijbel naar het waarom, de medicus analyseert met een wetenschappelijke bril, en in de 5e dimensie wordt het wonder vanuit kunst en cultuur belicht. Aan het einde van elk hoofdstuk staan gespreksvragen, wat het boek ook geschikt maakt om in kringen en gespreksgroepen te behandelen.

Cadeautje

Henk Eilander, voorzitter van bestuur van LEV, vond het boek zo goed dat hij besloot 500 exemplaren in te kopen en weg te geven aan alle leerkrachten die op de inspiratiedag aanwezig waren. Hij hoopt daarmee dat zij door het boek geïnspireerd worden in het Bijbels onderwijs aan hun leerlingen. De hoofdstukken uit het boek zijn ook te gebruiken als inleiding voor een vergadering of een dagopening. Mogelijk zal het boek ook een rol gaan spelen in het toekomstige jaarthema van de scholengemeenschap.

Voor kerken en scholen

Het boek “Zijn Rechterhand’ is voor €19,95 verkrijgbaar in de christelijke boekhandel en online in de webshop van Scholten Uitgeverij. Bij afname van grote aantallen voor kerken of scholen zijn aantrekkelijke kortingen mogelijk. Interesse? Neem contact op met Scholten Uitgeverij info@scholtenuitgeverij.nl.