1 antwoord
 1. JN Kingma Postma zegt:

  Mijn recensie van Fluisterende Liefde:
  Recensie van het boek:
  Fluisterende liefde
  Auteur: Saskia Schouten
  Wijze van lezen: paperback via Boekentoer van Attie Dotinga. Lezen en recenseren van onbekende auteurs.
  Genre: roman
  Mooie indrukwekkende tekst:
  Je mag er zijn, je mag er zijn, voor jou zingen wij dit refrein. En zit je misschien in een dal, geniet van wat deze middag jou brengen zal.
  Als je toch eens weten zou hoeveel er van jou gehouden wordt, gehouden wordt. En als je dat nou eens ontvangen zou, de liefde die er is voor jou, nou dan kom jij niets meer tekort. Er zit een gat in je ziel zo’n leegte van binnen en die gaat maar niet weg wat je ook loopt te verzinnen. Je zoekt het in werk, in een vent of een meid…in drugs of drank, maar na verloop van tijd denk je, is dit het nou, wat ik zo graag wou? En je bent niet alleen, ook als je dat soms dacht er is een Vader in de hemel die op je wacht en Hij klopt aan je hart, laat je weten, mijn kind Ik ben het die jou zo oneindig bemint. Ik heb je lief, zo lief. Als je toch eens weten zou hoeveel er van jou gehouden wordt, gehouden wordt en als je dat nou eens ontvangen zou de liefde die er is voor jou nou dan kom jij niets meer tekort. En als Zijn liefde jouw hart heeft geraakt nou dan weet je waarom je bent gemaakt en weet je dat is om in vriendschap met Hem te leven, dus luister naar Zijn zachte stem die die zegt: Ik heb je lief, zo lief. Hij heeft je lief, zo lief.
  Het verhaal:
  Ilona Welberg is een jonge vrouw die net een brief van haar vriend Mark gekregen heeft waarin hij hun relatie uitmaakt. Dit raakt haar diep. Ze besluit te vluchten naar La Palma. Daar vindt zij liefde bij een andere man. Maar hij laat haar keihard vallen. Dit schaadt haar zelfvertrouwen zeer. Ze besluit dat ze voorlopig geen mannen meer toelaat in haar leven.
  Haar vrienden Halewijn en Rhodante vangen haar liefdevol op. Ilona gaat met hen mee op een werkreis naar Roemenïe. Georganiseerd vanuit de kerk. Tijdens deze reis blijkt Boudewijn, de broer van Halewijn, verliefd op Ilona. Kan hij haar voor zich winnen en door haar pantser heen breken?
  Mijn mening:
  Het verhaal is goed opgebouwd. Nergens onlogisch of langdradig.
  De karakters zijn goed uitgewerkt en echte mensen geworden op papier.
  Ik bouwde een band met hen op.
  Naast de nodige romantiek is het ook een spannend boek.
  De spanning is goed opgebouwd. De plot had ik niet zien aankomen. Ik werd toch nog even op het verkeerde been gezet.
  Ik herkende mijzelf in het gevoel van afgewezen worden dat Ilona ervaarde. Daardoor leefde ik ontzettend met haar mee.
  De schrijnende armoede in Roemenïe raakte mij diep. Dit is gewoon een land in Europa waar mensen straatarm zijn. Mooi dat er in dit boek aandacht voor gevraagd wordt voor deze mensen hun situatie. Geweldig om een paar zinnetjes Hongaars te leren. Dat het Christelijk geloof een plaats inneemt in dit boek vind ik zeer leerzaam en niet storend. Ikzelf ga doordat ik een verkeerde prikkelverwerking heb door mijn NAH en overige klachten niet naar de kerk. Maar ik geloof wel degelijk. Mijn dominee zei het treffend. Je hoeft niet naar de kerk te gaan want God en geloven zij wonen in jouw hart.
  Conclusie:
  Ik geef dit boek 5 sterren.
  Ik zou in de toekomst graag meer boeken van Saskia Schouten willen lezen. Ik ben fan van haar schrijfstijl geworden. Ik heb genoten van dit verhaal en vind het erg jammer dat ik afscheid moest nemen van de karakters. Hopelijk komt er nog eens een vervolg?!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *