Almatine Leene

Almatine Leene (1984) voelde zich geroepen om theologie te gaan studeren, terwijl ze wist dat ze haar droom, predikant worden, in haar eigen kerk niet kon waarmaken. In Zuid-Afrika kreeg ze wel de mogelijkheid om voorganger te worden, namelijk van de Nederduits Gereformeerde Kerk van Stellenbosch-Wes.
‘Ik zoek me soms suf naar God en op andere momenten is Hij heel dichtbij. Gods bestaan maakt dat ik besta, ik adem op Zijn adem.’
Leene wil als theoloog de status quo bevragen en opstaan tegen onrecht in de samenleving. Ze heeft zich altijd hardgemaakt voor de positie van vrouwen in de kerk, het onderwerp waar zij in 2013 op promoveerde. Naast haar werk als predikant is ze onderzoeker aan de universiteit van Stellenbosch en werkt ze parttime als docent dogmatiek en kerkgeschiedenis aan de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle.
Ze heeft een aantal boeken geschreven (Dogmatiek voor iedereen, Flirten met Rome, Samen dansen in de kerk), blogs en (academische) artikelen en is actief als spreker bij congressen en andere gelegenheden. Het is haar passie om te (s)preken en te schrijven over alles wat met theologie te maken heeft. Ze houdt ervan om dat op een originele en aansprekende manier te doen.

Neem contact op met deze auteur

Wegens de wet van de privacy geven wij geen gegevens door van onze auteurs. Met het versturen van het verzoek via email geeft u ons toestemming uw gegevens door te zetten naar de auteur, hij/zij neemt dan contact met u op.