Martine Vonk

Martine Vonk (1974) zet zich al jaren in voor duurzaamheid en gerechtigheid. Ze heeft onder andere het jongerenproject Time to Turn en natuurorganisatie A Rocha Nederland mee opgericht. Tot voor kort werkte ze als lector Ethiek en Technologie aan Saxion Hogeschool.
‘Onze uitdaging is te ontdekken waar God bezig is deze aarde te redden en daarbij aan te sluiten.’
Haar inspiratie vindt ze in Jezus, in de natuur en in de stilte. Ze houdt van de Ierse spiritualiteit en de kloostertraditie.
Martine is gepromoveerd op een onderzoek naar waarden en duurzaamheid en heeft daarvoor onderzoek gedaan bij verschillende gemeenschappen, namelijk de Amish, de Hutterieten, Franciscanen, Clarissen, Benedictijnen en Trappisten. Met haar man en dochter woont ze in een ecowijk in Houten, waar ze lid is van de NGK De Lichtboog.
De uitdaging van het videodagboek is om de boodschap kort en kernachtig neer te zetten. Veel van de thema’s komen uit haar boek Genieten van Genoeg, waarin ze de thema’s duurzaam leven en gerechtigheid uitdiept vanuit de praktijk en de Bijbel. De hoofdstukken worden aangevuld met vragen, waardoor het ook heel geschikt is voor Bijbelkringen.

Neem contact op met deze auteur

Uw naam *

Uw e-mail *
Reden voor contact *
Uw organisatie
Telefoonnummer

Vraag/Opmerking